O nama

U naselju Borghetto letvica je bez kompromisa postavljena visoko, nudeći u isto vrijeme blizinu žeravice prepunih ulica ljetnoga Poreča i intimnu hladovinu u luksuzu i diskreciji malog mjesta Vabriga okrenutog moru.

Kako biti u isto vrijeme dovoljno blizu a dovoljno daleko, sve češći je izazov suvremene civilizacije. Nebitno je radi li se tu o konstanti svakodnevice ili o bijegu u daleke krajeve radi željene relaksacije, izazov ostaje isti i postavljaju se jednaka pitanja. Može li se u isto vrijeme spojiti blizina poželjnih sadržaja, dostupnost raznolike shopping i gastro ponude i vreva gradskih uličica, sa diskrecijom, mirom i tišinom toliko potrebnima za pravi, punokrvni odmor? Rekli bi zlobnici, da tražimo “i ovce i novce”… jesu li u pravu? Postajemo li prezahtjevni i razmaženi?

Bez kompromisa odgovaramo - sve je moguće! Zahtjevni jesmo jer smatramo da smo to zaslužili, a razmaženi nismo iz istog razloga - pripada nam kraljevski tretman, s punim zaslugama - pa barem tih tjedan-dva godišnjeg odmora! Eto, zato bez kompromisa postavljamo letvicu visoko, želimo u isto vrijeme blizinu žeravice prepunih ulica i intimnu hladovinu u luksuzu i diskreciji malog mjesta okrenutog moru. Želimo, u isto vrijeme, nešto što samo vizurom podsjeća na tradiciju, a u stvari je potpuno prilagođeno našim visokim i razvijenim estetskim zahtjevima. Tražimo sofisticirani odmak od klasike, no okružen neiskvarenom ljepotom negdašnjega, očekujemo blizinu mora, mirise krošnji obližnjih maslinika, vizure zelenih vinograda koje nalazimo u pogledu iz svakog kutka terase... Ne, nismo luckasti - jer naše su želje sve redom ostvarive.

Naselje Borghetto di Porto Santa Marina stvarano je da bi upravo te najljepše želje za savršenim odmorom bile ispunjene - a o tome su se njegovi kreatori pobrinuli do najsitnijeg detalja. Gost koji odabere savršenu lokaciju za odmor poput zapadne obale Istre zaslužuje jednako tako savršen smještaj, suvremen i privlačan a opet nenametljiv i sa zvučnim odjekom lijepe tradicije ovoga kraja. No, i u takvim slučajevima posjetitelju se ostavlja širina izbora - jer njegov idealan odmor može biti proveden u jednoj od predivnih kamenih villa ili pak u kojem od luksuznih apartmana naselja Borghetto. Visoki standardi gradnje i opremanja gotovo da se i ne moraju spominjati, jer sam pogled na eksterijer ostavlja potpuni dojam da se ovdje pazilo na svaki detalj, kako bi do posljednje sekunde zasluženi odmor protekao onako kako smo ga i zamislili - beskompromisno dobro!